cimer
cimer

Kedves Látogató!

Köszönti Önt Torda

Dobai János

Szeretettel köszöntöm azokat, akik az interneten barangolva településünk után érdeklődnek és ezáltal is jobban megismerik ezt a nagy múltú, szorgalmas emberek által lakott települést, amelyet ha személyesen is felkeresnek bizonyára örökre a szivükbe zárnak.

továbbHasznos linkek


vmpp

preduzetnici

opstina_zitiste

srbija

vojvodina

AZ OLYMPIA TÖRTÉNETE
Tordán a labdarúgás kezdete a múlt század 2o-as éveire vezethető vissza, ugyanis az akkori kisiparosok hozták be az első bőrlabdát a faluba, majd 1929-ben megalakították a település első labdarúgó egyesületét TSK ( Tordai Sport Klub ) néven. Az első alapítók között megemlíthetjük Lőrinc Mihályt, Mészáros Mihályt és Tóth Antalt. Az Olympia nevet 194o-ben kapta az együttes. Az egyesület legjobb eredményeit a 2. világháború éveiben jegyezte az akkori harmadik ligában a 4. hely megszerzésével és Tápai István lett a legjobb góllövő 1o1 találatával.
Később Kukli István lett meghatározó egyénisége az együttesnek, aki 29 évet fudbalozott, többek között a zágrábi Lokomotivában, Bjelovárban, de legtöbbet az Olympia együttesében.
A klub hosszú történetében több mint ezer játékos került ki, közülük az egyik leghíresebb Tóth Antal – Lukács volt,aki magára öltötte még az újvidéki Vojvodina, a kúlai Jugosloven és végül a berlini Herta mezét is.
Több mint 15 évig megszünt az egyesület létezni a nehéz gazdasági és pénzügyi gondok miatt,majd 2oo6-ban a Helyi közösség és néhány sportember erőfeszítésének köszönve az Olympia labdarúgó egyesület újra lett jegyezve és megkezdte a szereplést a begaszentgyörgyi-magyarcsernyei községközi ligában.
A felnőtt csapaton kívül még két kategáriában folyik a munka, mintegy hatvan játékossal.
Az egyesület elnökévé Lázár Jenőt nevezték ki, titkárnak Barna Edvint, míg a szakmunkával Kocsis Róbert és Rúzsa Tibor lett megbízva.


Elérhetőségek:
Elnök: Pósa Nándor, Telefon: + 381 62308632