cimer
cimer

Kedves Látogató!

Köszönti Önt Torda

Dobai János

Szeretettel köszöntöm azokat, akik az interneten barangolva településünk után érdeklődnek és ezáltal is jobban megismerik ezt a nagy múltú, szorgalmas emberek által lakott települést, amelyet ha személyesen is felkeresnek bizonyára örökre a szivükbe zárnak.

továbbHasznos linkek


vmpp

preduzetnici

opstina_zitiste

srbija

vojvodina

Petőfi Sándor”Művelődési Egyesület TordaA művelődési élet fejlesztése a szinjátszással vette kezdetét Tordán 1920-ban.Az egyesület két háborút átélve is próbált sikeresssen működni.A tordai „Petőfi Sándor” Művelődési Egyesület az 1980-as években élte fénykorát,ekkor működött az egyesület keretein belül a szinjátszócsoporton kívül a citerazenekar,néptánc és modern tánc csoport valamint az asszonykórus.
Napjainkban a néptánccsoportjaink, nótaénekeseink és szavalóink képviselik az egyesületet. Az egyesületen belül működő 3 tánccsoport mely öszessen 85 tagot számlál, melyek csoport vezetői Karvák Anikó és Csőke Anikó, kik egész éven át foglalkoznak a gyerekekkel. A Petőfi Sándor művelődési egyesület igen büszke jó működő zenekarára is.
Immár 9 éve a helyi közösségel karöltve szervezzük meg a Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozatot mely 3 hónapon át tart több mint 30 rendezvénnyel! Rendszeres résztvevői vagyunk a Gyöngyösbokrétának,valamint több vajdasági, romániai és magyarországi településen mutattuk be egyesületünket,kultúránkat.
A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület elnöke igen agilis fiatal ember Barna Edvin, aki igyekszik a művelődési egyesület részére igen nehéz időkben is biztosítani az egyesület folyamatos munkáját. Az egyesület vezetősége fiatal de a munkáját nagyon jól végező csapat. A vezetőség tagjai a valamikori és mostani táncosok, zenészek, színjátszók,nótaénekesek, jogászok .

Elérhetőség:
Sági Kukli Krisztina – elnök
Tel: +381 69 2905004
Sár Enikő – művészeti vezető
Tel: +381 643020770
>